Η Kate Stokes είναι μια νέα και δυναμική παρουσία στο χώρο του design, που έχει αποσπάσει τις πιο θετικές κριτικές για τις δημιουργίες της, ενώ ήδη απαριθμεί βραβεία και συμμετοχές σε εκθέσεις διεθνούς φήμης. Με σπουδές βιομηχανικού σχεδίου και αρχιτεκτονικής στην Αυστραλία, κέρδισε έδαφος με τη σειρά φωτιστικών Coco Pendant, τα οποία ξεχωρίζουν για το φινετσάτο σχεδιασμό τους. Εμπνευσμένη από τις ιαπωνικές σβούρες, δημιούργησε ένα φωτιστικό με καμπύλες, οι οποίες αναδεικνύονται με τον καλαίσθητο συνδυασμό ξύλου και αλουμινίου.
Η 39χρονη designer άνοιξε το δικό της studio το 2010 στη Μελβούρνη με το όνομα Coco Flip και αναλαμβάνει projects που σχετίζονται με το σχεδιασμό επίπλων, εσωτερικών χώρων και γραφικών. Η φιλοσοφία της Κate Stokes ξεκινάει από τη σουηδική λέξη «lagom», η οποία μπορεί να αποδοθεί με τη φράση «ούτε λίγο, ούτε πολύ», που φανερώνει την ισορροπημένη προσέγγισή της. Στόχος της είναι να παράγει design που δεν περνά απαρατήρητο αλλά προκαλεί τη σκέψη και τα συναισθήματα. «Η βιομηχανία του design στην Αυστραλία αποδείχθηκε πολύ ενθαρρυντική και υποστηρικτική» είχε εκμυστηρευτεί η ίδια. «Όσο περισσότερο εκθέτω τον εαυτό μου στον κόσμο, όπως εκείνοι που έχουν κάνει μεγάλα, μυθικά πράγματα, τόσο περισσότερο συνειδητοποιώ ότι η παγκόσμια κοινότητα του design δεν είναι τόσο μεγάλη και τρομακτική όσο φαινόταν στην αρχή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ταξιδεύει κανείς και να βλέπει τι συμβαίνει σε άλλα μέρη του κόσμου».
Πρόσφατα η Stokes διέθεσε στην κυκλοφορία και τη δεύτερη δημιουργία της, το χάλκινο φωτιστικό Mr Cooper, εμπνευσμένο από τα παλιά κονσερβοκούτια που χρησιμοποιούσαν ως τηλέφωνα πομπού-δέκτη όταν ήταν παιδί. Η ίδια σχολίασε για το φωτιστικό της ότι το θεωρεί περισσότερο... ανδρικό, μια και οι γραμμές του είναι αρκετά σκληρές και θα μπορούσε να το φανταστεί σε ένα κομψό αλλά ταυτόχρονα αρρενωπό μπαρ με φόντο μπουκάλες ουίσκι και τσιγάρα (www.cocoflip.com.au).
Τέλος, να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προσωπικότητα διαπρέπει στο χώρο του design, προφανώς γιατί προσεγγίζει αυτήν την τέχνη με τα μάτια της ψυχής και όχι της λογικής, όπως άλλωστε, είθισται να κάνουν το λάθος διάφοροι μετρίου επιπέδου καλλιτέχνες σε τούτο το επάγγελμα.